Marja Wedts de Swart uit Oostkapelle heet als 'corona coach' van de gemeente Veere bezoekers van Domburg welkom, maar wijst hen ook op de corona-afspraken en leidt het verkeer in goede banen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marja Wedts de Swart uit Oostkapelle heet als 'corona coach' van de gemeente Veere bezoekers van Domburg welkom, maar wijst hen ook op de corona-afspraken en leidt het verkeer in goede banen. © Maurits Sep

Kun je wel of niet naar het strand? Voortaan geen dubbele boodschap meer over drukte in Zeeland

MIDDELBURG - Kun je nu wel of niet naar het strand? Om het publiek een eenduidig antwoord te geven zal Rijkswaterstaat alleen nog in overleg met de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) mededelingen over de drukte aan de kust op de matrixborden plaatsen. 

  1. Grote ego’s en verzoening
    PREMIUM

    Grote ego’s en verzoening

    Het komt in de beste families voor, op het werk, in geloofsgemeenschappen. Dat er conflicten ontstaan en mensen niet meer met elkaar door een deur kunnen. Het kan sluimeren of slijten, maar ook opvlammen en destructief worden. Luuc Smit, hulpverlener en hogeschooldocent trauma- en verliesverwerking is van mening dat wegstoppen geen oplossing biedt. “Je moet naar de pijn toe. Als je gevoelens weg probeert te stoppen, ergens niet aan probeert te denken, dan zullen die gevoelens je vroeg of laat onverwacht overvallen. Voor ruzie geldt hetzelfde. Je kunt het er maar beter nog eens met elkaar over hebben, anders raak je verbitterd en lijd je schade.”