De nieuwbouwwijk Rittenburg in Middelburg is een doorslaand succes. Mede door de krapte op de woningmarkt was de belangstelling enorm.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouwwijk Rittenburg in Middelburg is een doorslaand succes. Mede door de krapte op de woningmarkt was de belangstelling enorm. © Dirk Jan Gjeltema

Krapte op de woningmarkt? Zeeland trapte te lang op de rem

AnalyseDe paniek op de woningmarkt slaat over naar de politiek. Met de maatregelen die het provinciebestuur nu wil nemen, maskeert en corrigeert het vooral zijn eigen keuzes van de afgelopen jaren. De provincie trapte jaren bewust op de rem om bouwen voor leegstand te voorkomen.

 1. Containerreuzen naderen Westerschelde na stremming Suezkanaal
  PREMIUM

  Container­reuzen naderen Wester­schel­de na stremming Suezkanaal

  VLISSINGEN - Een aantal van de containerreuzen die vastzaten bij het Suezkanaal is op weg naar de Westerschelde. Het eerste schip is woensdag al in de haven van Antwerpen aangekomen. Een file van schepen wordt op het Zeeuwse water vooralsnog niet verwacht, zegt Eric Adan, Diensthoofd Gemeenschappelijk Nautische Autoriteit. ,,Maar het zal waarschijnlijk wel iets drukker worden dan normaal. Maar de grootste drukte merken ze vooral bij de terminals in Antwerpen.”
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'