Jessica Sinay had extreme zwangerschapsmisselijkheid. Ze kon zelfs geen water binnenhoudenen gaf minstens dertig keer per dag over.
Volledig scherm
PREMIUM
Jessica Sinay had extreme zwangerschapsmisselijkheid. Ze kon zelfs geen water binnenhoudenen gaf minstens dertig keer per dag over. © Fermont Fotografie

Kotsmisselijk van je zwangerschap

VLISSINGEN - Misselijkheid hóórt gewoon bij zwangerschap. Die overtuiging kostte de 38-jarige Jessica Sinay bijna het leven. De Vlissingse geeft sindsdien voorlichting over de relatief onbekende aandoening Hyperemesis Gravidarum (HG).

1 reactie

 • Marjanne Stam-de Hont

  7 maanden geleden
  Herkenbaar! Ook ik had HG was in het ziekenhuis opgenomen wegens uitdroging en waar er geen enkel begrip voor mij was. Geen bezoek, gordijnen dicht rondom mijn bed, onaardig personeel. Alsof je je inderdaad aan het aanstellen was. Voor je je weer de oude voelt dat duurt wel even. Ik praat nu over 43 jaar geleden want zo oud is mijn dochter nu. Ik kreeg wel te horen dat ik er rekening mee moest houden dat een tweede zwangerschap weer zo zou kunnen gaan. Het is bij 1 kind gebleven. Ook goed :)
 1. Ringrijder Simon Lous hield van schoonheid van ringrijden en van saamhorigheid
  PREMIUM
  uit het leven

  Ringrijder Simon Lous hield van schoonheid van ringrijden en van saamhorig­heid

  Paarden waren Simon Lous’ passie. De boerenzoon werkte jaren als wegenbouwer, maar besteedde vooral tijd aan zijn paarden. Hij was fanatiek ringrijder die meer dan vijftig jaar aan wedstrijden deelnam. De echtgenoot van Leny Lous-Boogaard, vader van twee dochters was jarenlang ook bestuurlijk en politiek actief. Hij overleed op 78-jarige leeftijd thuis in Oostkapelle, in zijn geboortedorp.