Kir Royal repeteert normaal in café An de Sloove in Sint-Annaland, maar wijkt nu uit naar sportcomplex de Wellevaete.
Volledig scherm
PREMIUM
Kir Royal repeteert normaal in café An de Sloove in Sint-Annaland, maar wijkt nu uit naar sportcomplex de Wellevaete. © TONNY PRESSER

Koren willen weer zingen, maar niet met drie meter afstand: ‘Dan hoor je elkaar niet meer’

Ze trappelen van ongeduld. De Zeeuwse zangkoren mogen voor het eerst in ruim drie maanden weer repeteren. Toch pakken de meesten pas na de zomer de draad weer op. En hopen dat de regels verder versoepelen. Nu moeten koren drie meter afstand houden. Maar daar is weinig draagvlak voor. ,,Dan kunnen wij de Oostkerk in Middelburg wel afhuren”, zegt Joke Lauret van het Oost-Souburgse dameskoor Binaeh Zuuver.

  1. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

    Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

    De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via de tool die onderaan dit artikel te vinden is. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.