Koningin Máxima onverwacht op bezoek bij Arduin in Middelburg

VideoMIDDELBURG - Na haar bezoek vanochtend aan de Lasloods in Vlissingen, bracht Koningin Máxima een onverwacht bezoek aan Stichting Mentorschap Zeeland en het Zeeuws Heldenfonds. Dat gebeurde in zorginstelling Arduin in Middelburg. Ze sprak onder meer met een aantal cliënten. Die waren volkomen verrast.

De koningin bracht het bezoek in haar functie als beschermvrouwe van het Oranje Fonds. Mentorschap Zeeland koppelt mentoren aan mensen met bijvoorbeeld dementie, een verstandelijke handicap, psychiatrische ziektebeelden of mensen die in coma liggen. De mentor neemt beslissingen op het gebied van verzorging, verpleging en begeleiding als er geen familie is die kan zorgdragen. De stichting werft, traint en begeleidt in Zeeland een pool van vrijwilligers die als mentor willen optreden. 

Zeeuws Heldenfonds

Het Oranje Fonds heeft in 2018 samen met de provincie Zeeland en de Vereniging Zeeuwse Gemeenten het Zeeuws Heldenfonds ingericht. Het fonds stimuleert bewoners gezamenlijke activiteiten te ondernemen voor hun dorp of stad. Het gaat onder meer om het leefbaar houden van kleine kernen, mantelzorg en het kunnen volgen van onderwijs. 

Koningin Máxima sprak met bestuurders, initiatiefnemers en betrokkenen. Zij vertelden over hun werk en ervaringen en wat het voor hen betekent om aan projecten deel te nemen. Ook ontmoette de koningin een aantal mentoren en cliënten in de zorginstelling. 

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Volledig scherm
De koningin krijgt een cadeau van Anke. © René Hoonhorst
Volledig scherm
Koningin Máxima sprak met bestuurders, initiatiefnemers, cliënten en betrokkenen van Stichting Mentorschap Zeeland en Zeeuws Heldenfonds. © René Hoonhorst
Volledig scherm
© René Hoonhorst
Volledig scherm
© René Hoonhorst
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement