Volledig scherm
De winnaars met de oorkonde.

Koningin Julianaschool wint regiofinale SlimmerIQuiz

MIDDELBURG - Drie leerlingen van de Koningin Julianaschool in 's Gravenpolder wonnen woensdag de regiofinale van de SlimmerIQuiz. Thirza Maljaars, Tom van Koeveringe en Joas Heijboer mogen komende woensdag meedoen aan de landelijke finale in Amsterdam.

Slimmeriken van de hoogste groepen van acht Zeeuwse basisscholen streden in teams tegen elkaar in het gebouw van de SSG Nehalennia in Middelburg.  De quiz is een initiatief van de Nederlandse afdeling van Mensa, de internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. Tijdens de SlimmerIQuiz oplossingen bedenken voor allerlei vraagstukken. Daarbij draait het niet om kennis, maar om redeneren, creativiteit en samenwerken. 

Aan de finale in Amsterdam doen 23 scholen uit het hele land mee. Daar wordt duidelijk wie de slimste leerlingen van Nederland zijn. Janouk Kelderman, de presentatrice van Het Klokhuis, is quizmaster van de finale. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Anouk hoopt op duidelijkheid over haar vermiste vader: ‘Ik was altijd dat meisje van Ploegstra’
    PREMIUM

    Anouk hoopt op duidelijk­heid over haar vermiste vader: ‘Ik was altijd dat meisje van Ploegstra’

    IJZENDIJKE - Waar is Herman Ploegstra? Al meer dan acht jaar worstelt de familie van de kraanmachinist uit IJzendijke met die vraag. Woensdag houdt het coldcaseteam dat de zaak onderzoekt een tweede bewonersbijeenkomst. Hermans dochter Anouk (16) vertelt wat de verdwijning van haar vader met haar heeft gedaan. ,,Mijn herinneringen aan hem vervagen, dat vind ik zelf wel jammer.”