,,Aan onze kade zijn nooit drugs gevonden in een Chiquita-schip”, zegt Gerben Paauwe van Kloosterboer in Nieuwdorp in reactie op de uitzending van Narcostaat van de NTR.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Aan onze kade zijn nooit drugs gevonden in een Chiquita-schip”, zegt Gerben Paauwe van Kloosterboer in Nieuwdorp in reactie op de uitzending van Narcostaat van de NTR. © Frank Balkenende

Kloosterboer: Chiquita is brandschoon

NIEUWDORP - Logistiek dienstverlener Kloosterboer in Nieuwdorp, waar veel fruit uit Zuid-Amerika aan wal komt, heeft de uitzending van Narcostaat over drugsmokkel via de haven van Vlissingen met gekromde tenen bekeken. 

  1. De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discriminatie?
    PREMIUM
    COLUMN MAIKEL HARTE

    De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discrimina­tie?

    Je kan je toch geen leukere buren voorstellen dan de Belgen: saai wordt het nooit. Mochten de Belgen afgelopen weekend ineens komen winkelen: niemand die er vooraf in Nederland vanaf wist. De horeca en winkels in de grensgemeenten waren er blij mee, maar een gedegen beleid en communicatie kan je het niet noemen. Het meest bizarre is natuurlijk dat de Belgen wel weer naar ons mogen komen, maar wij niet naar België. Het is nog niet eens toegestaan om ‘over Antwerpen’ naar de rest van Nederland te reizen. Een gezin uit Hulst werd door een zogenoemde vliegende grenspatrouille gewoon teruggestuurd.