De Kledingbank Zeeland zit in Middelburg in het voormalige gebouw van Scalda aan de Ravensteijnweg.
Volledig scherm
De Kledingbank Zeeland zit in Middelburg in het voormalige gebouw van Scalda aan de Ravensteijnweg. © Ruben Oreel

Kledingbank Zeeland zet deuren open voor nieuwsgierigen

MIDDELBURG - De Kledingbank Zeeland houdt deze maand open dagen in de vestigingen in Middelburg en Terneuzen. Dan worden ook de restanten zomerkleding verkocht.

De Kledingbank is in 2012 in Middelburg geopend en in 2018 ging de vestiging in Terneuzen open. Ze verstrekt gratis (zo goed als) nieuwe kleding aan mensen die het zelf niet kunnen betalen. Sinds de opening zijn meer dan 9000 klanten geholpen, van wie de helft kinderen onder de achttien jaar. De Kledingbank draait op ongeveer tachtig vrijwilligers.

‘Nog steeds niet zo bekend’

,,Hoewel klanten en kledingdonateurs ons steeds beter vinden, is de Kledingbank voor veel mensen nog steeds niet zo bekend”, zegt Marisca van der Rande. De Kledingbank hoopt op de open dagen ook nieuwe vrijwilligers te vinden, zoals een bestuurslid, een pr-medewerker, een assistent-teamleider en mensen die op kledingbeurzen willen helpen.

De vestiging aan de Ravensteijnweg in Middelburg houdt maandag 19 augustus een open dag, die aan de Noordstraat in Terneuzen donderdag 29 augustus; beide dagen van 10 tot 14 uur. Zaterdag 24 augustus is er een kledingverkoop op de Markt in Middelburg, van 10 tot 15 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
    PREMIUM
    video

    Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

    KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”