Klanten balen van verdwijnen Agrimarkt: ‘Het wordt wel veel van hetzelfde in Goes’

poll/videoGOES - Hallo Jumbo! De enthousiaste kreet waarvan de van oorsprong Brabantse supermarktketen zich bedient in haar reclame-uitingen ging gisteren zeker niet op in de Agrimarkt in Goes. De vaste klanten houden veel liever ‘hun’ vertrouwde winkel.

Poll

Ik zal de Agrimarkt missen

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
5270 stemmen

Femke Helmich uit ’s-Heer Arendskerke, die maandagmiddag boodschappen doet met haar zoons Sander en Lukas, zegt het heel jammer te vinden dat de winkels van Agrimarkt worden overgenomen door Jumbo. ,,Het wordt in Goes allemaal wel veel van hetzelfde”, stelt ze vast. ,,Er zijn straks twee Lidl-supermarkten, twee Jumbo’s en twee Albert Heijns, want die in de binnenstad blijft ook bestaan als de nieuwe de deuren opent.”

Volledig scherm
Femke Helmich, hier met haar zoons, vindt dat er straks weinig meer te kiezen valt in Goes. © Marcelle Davidse

Streekproducten

Helmich is gecharmeerd van de Agrimarkt vanwege onder meer het grote aanbod van streekproducten en het vriendelijke personeel. Dat laatste wordt genoemd door vrijwel iedereen. ,,Ik vind het zo erg voor de mensen die hier werken”, zegt Jolanda uit Goes, die samen met ‘maatje’ Piet een bakje koffie zit te drinken in de koffiehoek. ,,Veel personeelsleden werken hier ook al zo lang. Ze zijn echt het gezicht van de winkel. Ik hoop dat ze kunnen blijven.”

Nel en Jan Kluijfhout horen voor het eerst over de op handen zijnde overname en schrikken ervan. ,,Dat meen je niet. Wat zonde!”, zegt Nel onthutst. Echtgenoot Jan vindt de Agrimarkt een overzichtelijke winkel en roemt ook het personeel. Maar meer nog vindt hij het een bijzondere supermarkt vanwege de band met de Zeeuwse boerenbedrijven. ,,Als de Agrimarkt verdwijnt, is dat een groot verlies. Hij hoort gewoon bij Zeeland. De winkel voelt zelfs een beetje als van mezelf.”

Anke de Jong wijst naar haar kar. Daarin liggen meer dan tien flessen ijsthee. ,,Dat ga ik missen aan de Agrimarkt”, zegt ze. ,,De 1 plus 1 gratis-aanbiedingen. Veel beter dan de aanbiedingen bij de Jumbo.” De Zeeuwse zegt de supermarkt ook zo fijn te vinden vanwege het enorme aanbod aan dierenartikelen. ,,Dat vindt je in geen enkele andere supermarkt. Ik hoop dat dit blijft als de naam Jumbo hier straks op de gevel staat.”

Ook Tineke Weststrate uit ‘s-Gravenpolder zegt de Agrimarkt te gaan missen. ,,De Coop bij ons in het dorp is ook een prima supermarkt, hoor. Maar hier hebben ze toch net iets meer keus.’' Ook het feit dat de Agrimarkt veel Zeeuwse producten verkoopt kan Weststrate - een echte Zeeuwse - wel bekoren.

Volledig scherm
Jan Kluijfhout vindt de Agrimarkt bijzonder vanwege de band met het Zeeuwse boerenleven. © Marcelle Davidse
Volledig scherm
Tineke Weststrate met dochtertjes Laurie en Esmée: ‘De Coop is ook een prima supermarkt, maar hier heb ik meer keus.’ © Marcelle Davidse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement