Tijdens rioleringswerkzaamheden in de Blankenstraat in Breskens is een kistje met springstof, afkomstig uit WOII, gevonden.
Volledig scherm
Tijdens rioleringswerkzaamheden in de Blankenstraat in Breskens is een kistje met springstof, afkomstig uit WOII, gevonden. © Gemeente Sluis

Kistje met springstof uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Breskens

BRESKENS - Een kistje met springstof dook maandagmiddag in Breskens op, tijdens rioleringswerkzaamheden in de Blankenstraat. 

0 reacties

  1. Schoon Zeeland, vuil Zeeland
    PREMIUM
    column oscar garschagen

    Schoon Zeeland, vuil Zeeland

    Nog een laatste pre-flight-check in de Cessna Skyhawk en dan vol gas het hobbelige gras op van Vliegveld Midden-Zeeland, ook wel, lach niet, Zeeland Airport genoemd. Als de lucht grip krijgt op de vleugels worden we zachtjes opgetild, het Zeeuwse luchtruim in. Terwijl bevriende piloot Sander ontspannen onze veiligheid managet, spied ik het landschap af. Het Veerse Meer, de Manteling en de stranden ogen op afstand maagdelijk, maar dat is schijn. Langs de randen van het kwetsbare meer rukt de bebouwing op. Met dank aan geldzuchtige gemeenten. Nagenoeg geen strand is ongerept; hokjes, strandtenten en zelfs strandvilla’s vormen bijna een ketting van Vrouwenpolder naar Westkapelle. Windmolens verstoren overal het panorama.