Volledig scherm
Walhout Civil won vorig jaar de Zeeuwse Pioniersprijs. © De Zeeuwse Connectie

Kingfish, KlusMetPlus, Seaweed, Set Vexy en Zeeuwind kunnen Zeeuwse Pioniersprijs winnen

VLISSINGEN - Kingfish, KlusMetPlus, Seaweed Harvest, Set Vexy Videoproductions en Zeeuwind maken kans op de Zeeuwse Pioniersprijs van De Zeeuwse Connectie. De uitreiking is op 24 november.

De PioniersPrijs is een initiatief van netwerkorganisatie De Zeeuwse Connectie. De prijs is bedoeld voor een bedrijf dat Zeeland positief op de kaart zet. 

Vijf genomineerden

Er waren 105 inzendingen, waaruit een jury de vijf genomineerden heeft gekozen. Kingfish Zeeland bij Kats kweekt biologische vis op het land. KlusMetPlus in Oostdijk koppelt eenzame mensen aan jongeren die klusjes voor hun kunnen doen. Seaweed Harvest uit Kerkwerve kweekt en verhandelt zeewier. Set Vexy Videoproductions uit 's-Heer Arendskerke maakt videoclips voor onder anderen artiesten als Mika, Tiësto en Afrojack. En Coöperatie Zeeuwind is initiatiefnemer op het gebied van duurzame energie. 

Stemmen op de vijf genomineerden kan via zeeuwsepioniersprijs.nl. De uitreiking is op 24 november tijdens het jaarlijkse netwerkevenement van De Zeeuwse Connectie. De winnaar krijgt 5000 euro en een kunstwerk van Henk Vierveijzer. 

De prijs wordt voor de zesde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Walhout Civil, VitroPlus, OOS International, Zilte Academy en Appelaere.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement