Volledig scherm
© Provincie Zeeland

Kilometers vlijmscherp nylondraad gespannen langs berm Oesterdam - ‘Bizarre actie’

THOLEN - Medewerkers van de provincie deden onlangs een opzienbarende ontdekking op de Oesterdam. Tijdens een inspectieronde zagen zij dat over een afstand van drie kilometer een vlijmscherpe nylondraad was gespannen tussen bermpaaltjes. 

,,Onze weginspecteurs komen wel vaker gekke dingen tegen, maar hier schrokken ze wel van", zegt woordvoerster Marieke Kalverboer. ,,Dit is heel gevaarlijk, vooral voor motorrijders. Het is een bizarre actie.” 

De kunststof bermpaaltjes waren deels ingesneden, maar in sommigen waren ook gaatjes geboord om de draad te bevestigen. Een ander paaltje was compleet afgezaagd. ,,Vermoedelijk is dat niet overdag gebeurd", zegt Kalverboer. De kantonniers zijn uren bezig geweest om de draad, die vorige week dinsdag werd ontdekt, te verwijderen. Een van de medewerkers liep daarbij een snijwond op.   

De provincie heeft geen idee waarom de draad is gespannen. Er is aangifte gedaan bij de politie. De provincie roept op de politie te bellen als zo'n soort situatie wordt gezien.  

Op Facebook wordt verontwaardigd gereageerd op de actie.  ‘Hoe gek moet je zijn om dit te doen’ en ‘gestoord’, zijn enkele kwalificaties.   

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement