Volledig scherm
Camerabeelden van Rijkswaterstaat © Twitter / @Rijkswaterstaat

Kettingbotsing in Vlaketunnel zorgt voor uren verkeersoverlast

KAPELLE - Een ongeval met vijf voertuigen in de Vlaketunnel richting Bergen op Zoom heeft woensdag voor verkeersoverlast gezorgd op de A58 en rondwegen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Om 14.00 uur ging de tunnelbuis weer open voor het verkeer.

Een automobilist met aanhanger raakte rond 11.45 uur de macht over het stuur kwijt in de tunnel. De aanhangwagen, met daarop een tractor, kantelde. Een achterop komende vrachtwagen week uit en raakte een auto op de andere weghelft. Twee voertuigen op die weghelft botsten vervolgens tegen de eerste auto.

File

De tunnelbuis was enkele uren afgesloten. Dat zorgde voor een file op de A58 tot aan knooppunt De Poel in Goes. Ook op de N289 was er enkele kilometers verkeersoverlast.

Bij de file op de A58 werd een auto van een weginspecteur van Rijkswaterstaat geramd door een kleine vrachtwagen. Niemand raakte gewond. De wagen stond schuin geparkeerd op de weg om het verkeer de juiste kant op te sturen. De chauffeur had de auto over het hoofd gezien.

Volledig scherm
De Vlaketunnel © Twitter / @WIS_Wilco
  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.