Volledig scherm
Het verkeer richting Middelburg werd omgeleid via afslag Arnemuiden. © Willem Adriaansens

Kettingbotsing door overstekend dier op A58 bij Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op de noordbaan van de A58 heeft donderdagavond even na 23.00 uur ter hoogte van Arnemuiden een ongeval plaatsgevonden. Zeker vijf auto's en een motor waren daarbij betrokken maar er raakte niemand ernstig gewond.

De bestuurster van een personenauto week uit voor een dier dat de rijbaan overstak. Daardoor botste ze tegen de vangrail en kwam op de linker rijstrook tot stilstand. Twee andere personenauto's en een motorrijder botsten daarna op elkaar. Daarnaast liepen twee andere personenauto's schade op door de brokstukken van de aanrijding.

De hulpdiensten stroomden toe na het ongeval, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden gebracht. Enkele bestuurders werden gecontroleerd en bleken ongedeerd te zijn gebleven. 

Het verkeer richting Middelburg stond geruime tijd vast, maar kon na een uur worden omgeleid via afslag Arnemuiden. Via de rotonde konden de auto's direct weer de A58 op rijden. Verschillende hulpdiensten werden ingezet om te helpen. Ook mensen van Rijkswaterstaat waren ter plaatse. Omleiding van het verkeer was nodig omdat beschadigde voertuigen, brandweer- en politiewagens op de twee rijbanen en vluchtstrook stonden.

Volledig scherm
Het verkeer richting Middelburg staat vast. Een politieauto rijdt in tegengestelde richting over de A58. © Willem Adriaansens