De kerncentrale in Borssele, met links ernaast de gesloten kolencentrale van EPZ.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale in Borssele, met links ernaast de gesloten kolencentrale van EPZ. © Luchtfoto Marcelle Davidse

Kerncentrale Borssele draait niet illegaal, zegt toezichthouder ANVS

BORSSELE - Nucleair toezichthouder ANVS spreekt tegen dat de kerncentrale in Borssele zonder vergunning draait. De ANVS reageert op een verhaal van Business Insider Duitsland. Daarin staat dat 18 kerncentrales in de Europese Unie, waaronder Borssele, zonder geldige vergunning atoomstroom produceren.

0 reacties

 1. Je kunt er dansen tussen de schappen: de nieuwe Albert Heijn in Zierikzee is lekker ruim
  PREMIUM

  Je kunt er dansen tussen de schappen: de nieuwe Albert Heijn in Zierikzee is lekker ruim

  Je kan er een dansje doen. Zó ruim is de nieuwe Albert Heijn aan het Haringvlietplein in Zierikzee. De winkel is vandaag geopend. ,,Er is goed rekening gehouden met mensen in een rolstoel”, constateert Truida van den Dikkenberg uit Zierikzee. Met dochter Yvonne Verloo en kleinzoon Dylano stapt ze net de gloedjenieuwe winkel binnen. De 6-jarige Dylano met een plattegrond van de winkel in zijn handen. ,,Dan kunnen we niet verdwalen.”
 2. In Goes staat de hoogste watertoren van Zeeland: ‘Bij windkracht 10 voel je ‘m trillen’
  Hoogtepunt

  In Goes staat de hoogste watertoren van Zeeland: ‘Bij windkracht 10 voel je ‘m trillen’

  GOES - De hoogste watertoren van Zeeland, dat is de watertoren in Goes (63 meter). Makelaar Ad Steendijk (62) heeft er bijna zijn hele werkzame leven als makelaar gewerkt. Hij huurde als eerste ondernemer een kantoor in de herontwikkelde watertoren. Hij zag er sinds 1999 gebruikers komen en gaan. Nu komt de tijd dat de makelaar zelf vertrekt naar een andere kantoorruimte. Hij wordt een beetje weemoedig als hij aan verhuizen denkt.