(vlnr.) Dirigent en organist Wim Boer, zangeres Marianne Boer en pastoor Fons van Hees in de Heilige Maria Magdalenakerk in Goes.
Volledig scherm
PREMIUM
(vlnr.) Dirigent en organist Wim Boer, zangeres Marianne Boer en pastoor Fons van Hees in de Heilige Maria Magdalenakerk in Goes. © Marcelle Davidse

Kerkelijk Zeeland zit door coronacrisis met lege kerken. Daarom komt de kerk met Pasen bij u thuis

PollKerkelijk Zeeland beleeft door de coronacrisis een paasweek met lege kerken. Om de gelovigen toch te bereiken worden er kerkdiensten opgenomen en online in de huiskamer gebracht. Sober en ingetogen, maar voor een breed publiek.

Pasen is hét hoogtepunt van het kerkelijk jaar. Deze dagen zouden dominees en pastoors eindelijk weer eens een goed gevulde kerk voor zich hebben. De coronacrisis zet een dikke streep door alle geplande bijeenkomsten. De eucharistievieringen gaan door, maar zonder gelovigen. Die kunnen thuis via het beeldscherm wel meebeleven wat er in de kerk gebeurt.

Poll

Van een stille Pasen kan ik ook genieten

 • Eens (94%)
 • Oneens (6%)
814 stemmen
 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.