Volledig scherm
PREMIUM
De Petrakerk in Kapelle © Google Maps

Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek

update 18.30 uurKAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media.  De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.  

De Duitse politie was het onderzoek tegen de terreurverdachten gestart omdat er belastende verklaringen tegen de Syriërs waren. De arrestatie van de 47-jarige Syriër is voor de Gereformeerde Gemeente in Kapelle geen reden om geen vluchtelingen meer te helpen. ,,Je kijkt er van op, maar we moeten niet in de stresshouding schieten", vertelt scriba J. van Mourik. De stichting Vluchtelingenwerk doet intern onderzoek naar de begeleiding van de terreurverdachte.

Vluchtelingenwerk speelt een belangrijke rol bij de kerk. Bij de diensten in de Petrakerk zijn zo'n honderdvijftig vluchtelingen, hulpverleners en tolken aanwezig. ,,Het evangelie wordt verkondigd en tolken zijn aanwezig om het in verschillende talen te vertalen zoals Arabisch. Iedereen is welkom, ook met een andere geloofsovertuiging. Er komen niet alleen mensen uit Kapelle maar uit heel de regio", zegt Van Mourik. 

Hij vervolgt: ,,Vanuit die diensten ontstaan persoonlijke contacten. We willen vluchtelingen zorg, liefde en warmte geven hier in Nederland. Ze hebben veel moeilijke dingen achter de rug. Naastenliefde en barmhartigheid laten we blijken. Onze Christelijke opdracht is iedereen een warm welkom te heten, ook mensen met een andere geloofsovertuiging.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement