Volledig scherm
PREMIUM
Kees Traas; oprichter initiatiefnemer bevrijdingsmuseum; nieuwdorp; 2019; © Marcelle Davidse

Kees Traas is de drijvende kracht achter het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp: ‘Dit museum is straks van ons allemaal’

InterviewNIEUWDORP - Zo’n dertig jaar geleden begon Kees Traas met zijn oorlogsmuseum in een schuur in Nieuwdorp. Eind oktober van dit jaar wordt het tot een spectaculair themapark uitgebreide Bevrijdingsmuseum Zeeland in gebruik genomen. Kees Traas: ,,Dit is mijn levenswerk.”

De dreigende onweerslucht blijft hangen boven Walcheren. Dat is een meevaller. Het bevrijdingsmuseum bij Nieuwdorp ligt nog net in de zon. De Sherman-tank staat te glimmen voor één van de de nieuwe, nog in te richten vleugels van het museum. Kees Traas glimt net zo hard.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”