Volledig scherm
© Thinkstock

Kans op tropische temperaturen in Zeeland stijgt

VLISSINGEN - Vanmiddag begint ook in de laatste regio (Midden) de schoolvakantie. Tegelijkertijd breekt een periode van warm en zonnig weer aan, al moeten we eerst nog even wat buien doorstaan.

Vandaag zijn er stapelwolken, maar laat de zon zich ook veelvuldig zien. Later in de middag kan een enkele bui ontstaan; bij een zwakke tot matige wind loopt de temperatuur in Zeeland op tot rond de 25 graden.

Morgen neemt de bewolking toe en is er hier en daar kans op een pittige regen- of onweersbui; het kwik loopt op tot 24 graden. Een dag later is het op de meeste plaatsen droog, al wordt het even iets koeler. Maar na het weekend wordt het weer warmer: maandag rond de 26 graden en dinsdag wordt mogelijk zelfs een tropische dag met een temperatuur van 30 graden.

De deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse hebben een prima week achter de rug: droog en met temperaturen tussen de 20 en 24 graden lekker wandelweer. Ook de intocht van vandaag op de Via Gladiola is droog. Wat het weer betreft is het daarmee de beste Vierdaagse sinds jaren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement