Volledig scherm
Een artist impression van het plan voor Brouwerseiland. © Zeelenberg Architectuur

Kamervragen over Brouwerseiland

BROUWERSEILAND - Na de lokale en de provinciale is nu ook de Haagse politiek wakkergeschud over Brouwerseiland. Tweede Kamerlid Jan Vos (PvdA) heeft minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over het vakantieresort in de Grevelingen. Namens de fractie geeft het Kamerlid aan dat het plan niet past na alle maatschappelijke onrust over kustbebouwing.

Hij wijst op het overaanbod aan recreatiewoningen in Zeeland en vraagt de minister of die wel weet dat 'heel veel bewoners van de eilanden' (Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee, red.) dit project helemaal niet willen.

Verder richt het Kamerlid de aandacht op beschermde dieren- en plantensoorten in de Grevelingen, de stikstofnormen, de grenzen van Natura 2000 en de windsurfers, waarvan hij zich afvraagt of die niet worden verdrongen door het plan.

"Zijn alle belanghebbenden gehoord?", wil Vos weten. En wat kunnen zij nog doen om hun grieven kenbaar te maken en argumenten te laten meewegen?

De minister komt binnen drie weken met antwoord.

  1. Stuiteren over de Schelde
    video

    Stuiteren over de Schelde

    TERNEUZEN - Een Ferrari huren en daar met de directie wat rondjes mee gaan racen, is al lang niet meer origineel. Met je zakenrelaties in een opblaasboot van 250 PK met bijna honderd kilometer per uur over de golven in de Put van Terneuzen stuiteren, dáár kun je mee thuiskomen. Publiek was er amper, de kapiteins en bemanning deden het varen in de rigid inflatable boats tijdens de Corporate Rib Rally meer voor eigen eer en glorie. De passagiers van de snelle huurboten konden na de vaartocht nog even netwerken in een droog pak.