Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdinstelling De Vliethoeve in het Zeeuwse Kortgene. © Marcelle Davidse

Juzt snel in de uitverkoop, inclusief Vliethoeve in Kortgene

Jeugdinstelling De Vliethoeve in Kortgene gaat over in andere handen.  Eigenaar Juzt, de grote jeugdzorginstelling in West-Brabant met 1.800 jongeren, wordt namelijk in rap tempo ontmanteld. 

Eind dit jaar moeten alle onderdelen van Juzt aan andere partijen zijn verkocht of overgedaan. Dat blijkt uit een vergevorderd noodplan dat voor de instelling met 600 werknemers  is opgesteld. De belangrijkste onderdelen, de tehuizen waar probleemjongeren intern zijn zoals De Krabbebossen bij Rijsbergen of Laanzicht in Teteringen, moeten al voor oktober in andere handen zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.