Volledig scherm
Kustlab Waterdunen. © Levien de Putter

Juryprijs Dag van de Architectuur voor Kustlab Waterdunen

MIDDELBURG - De juryprijs van de Zeeuwse Dag van de Architectuur (DvdA) is gewonnen door het Kustlab van ir. Levien de Putter in het project Waterdunen bij Breskens. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens de DvdA-bijeenkomst in Werkplaats R in Middelburg.

De jury bestond uit architect Leo Harders van het gelijknamige bureau in Delft, ondernemer Peter Bommeljé in Domburg en PZC-verslaggever Jan van Damme.

Er waren twaalf nieuwbouwprojecten ingezonden. 

Voor het Kustlab van De Putter had de jury lovende woorden: 'perfecte inpassing in de omgeving, openbare functie en laboratoriumfunctie zijn een spannende combi, doordachte verwijzing naar de schuur die er stond, recreatie en natuur komen er mooi samen'.

De jury stelde een top drie samen. Na het Kustlab kwam Villa Domburg in Domburg, naar een ontwerp van Paul de Ruiter & Noud Paes, op de tweede plaats. Karakteristieken van de jury: 'Vernieuwend, strak, een goed verhaal, zou ik willen wonen'. De derde plaats werd door de jury toegekend aan Slot Oostende in Goes. Er was lof voor het totale concept van vernieuwing en conservering, een geheel dat een stimulans voor de omgeving werd genoemd.