Judith Keijzers: ,,Elke zomer gaan we vanuit Terneuzen met elkaar op pad. Drie dagen lang. Waarvan altijd een dag naar Breskens."
Volledig scherm
PREMIUM
Judith Keijzers: ,,Elke zomer gaan we vanuit Terneuzen met elkaar op pad. Drie dagen lang. Waarvan altijd een dag naar Breskens." © Pix4Profs-Ron Magielse

Judith Keijzers is burgemeester van Oirschot, maar komt nog vaak in Zeeland: ‘Met mijn ouders spreek ik Zeeuws’

Eens een ZeeuwIn de burgemeesterskamer in het gemeentehuis van Oirschot staat een Zeeuws vlaggetje. Judith Keijzers - Verschelling (44) werd geboren in Terneuzen. Ze woont de helft van haar leven al in Brabant. ,,Ik voel verbondenheid met alle twee de provincies.”

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.