Joost Deurloo won net als vorig jaar het NK oestersteken.
Volledig scherm
Joost Deurloo won net als vorig jaar het NK oestersteken. © Ernesta Verburg

Joost Deurloo Nederlands kampioen oestersteken

BRUINISSE - Chefkok Joost Deurloo van visrestaurant Bru17 in Bruinisse is maandagavond Nederlands kampioen oestersteken geworden. Over twee weken mag hij naar het wereldkampioenschap.

Het NK werd gehouden bij brasserie De Vluchthaven in Bruinisse. Deurloo is voor de derde keer Nederlands kampioen oestersteken geworden. Vorig jaar won hij de titel ook. ,,Ik ben hier reuzeblij mee.’’

Met het winnen van de NK heeft Deurloo een plek verworven op het wereldkampioenschap oestersteken dat van 28 tot en met 30 september plaatsvindt tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival.

Aan het NK deden negen deelnemers mee. Het was georganiseerd door De Vluchthaven en Krijn Verwijs uit Yerseke, leverancier van Premier schaal- en schelpdieren. Dit bedrijf leverde ook de oesters aan voor de strijd. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.