Van links naar rechts: Jeremy Hill, Annemijn Meeuwse, Joyce Cabor en Waldemar Vroegop
Volledig scherm
Van links naar rechts: Jeremy Hill, Annemijn Meeuwse, Joyce Cabor en Waldemar Vroegop © Lex de Meester, Camile Schelstraete en Johan van der Heijden

Jongeren verkiezen plezier in werk boven geld

Liever een ton per jaar voor een saaie baan, of een modaal inkomen voor een leuke job? Voor veel jongeren is de keuze makkelijk gemaakt. Zij vinden plezier in hun werk belangrijker dan een topsalaris.

 1. Johannes en 49 andere Bressiaanders vallen live in de prijzen bij Miljoenenjacht: ‘Linda viel niet tegen’
  PREMIUM
  video

  Johannes en 49 andere Bressiaan­ders vallen live in de prijzen bij Miljoenen­jacht: ‘Linda viel niet tegen’

  Het was 43 jaar geleden dat Johannes Harkema en zijn vrouw Mattie uit Breskens een keer een prijs wonnen. Tot zondagavond, toen Postcode Loterij Miljoenenjacht op televisie werd uitgezonden. Nu mogen ze eindelijk hardop zeggen dat ze weer eens iets gewonnen hebben. Het werd geen auto of een flinke som geld, maar 500 euro en een weekend of midweek op een vakantiepark voor hem en 49 plaatsgenoten. En dat live op televisie.
 2. 135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen
  PREMIUM
  Zuiderburen

  135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen

  ANTWERPEN - Vincent van Gogh arriveert in november 1885 in Antwerpen. Hij is dan 32 jaar en heeft al een bewogen leven achter de rug. Op 24 november 1885 neemt hij zijn intrek in de Lange Beeldekensstraat 194, nu nummer 224. Een gevelsteen markeert nog altijd het huis, maar van een toeristische insteek is hier in Antwerpen-Noord geen sprake. Vincent omschrijft zijn werkplaats als ‘dragelijk’, tegen de muur hangt hij Japanse prenten.