Volledig scherm
Ambulances bij zwembad Omnium in Goes. In de lucht een traumahelikopter. © Ginopress

Jongen (13) overleden in zwembad in Goes

Update
GOES - Een 13-jarige jongen is zaterdagmiddag overleden in zwembad Omnium in Goes. De jongen werd levenloos uit het water gehaald en kon ondanks snelle reanimatiepogingen niet worden gered.

Volgens de politie is de jongen vermoedelijk verdronken als gevolg van een epileptische aanval.

Vriendjes van de jongen vonden hem omstreeks 15.00 uur in de Lazy River, een stromend gedeelte van het zwembad. 'Ze dachten dat het slachtoffer een spelletje speelde en hadden niet direct in de gaten wat er aan de hand was', vertelt zwembaddirecteur Bart van den Heuvel.  Toen de jongen uit het water werd gehaald, begonnen zwembadmedewerkers meteen met behulp van een AED te reanimeren. 

Twee ambulances, politie en een traumahelikopter kwamen naar het zwembad om hulp te verlenen. De hulpverleners deden er alles om de jongen te redden, maar zonder resultaat. 

 Het tafereel maakte veel indruk op de vele omstanders, die het zwembad moesten verlaten. Voor de vriendjes van de jongen is Slachtofferhulp ingeschakeld.

Op het Het Goese Lyceum, de school waarop de jongen zat, wordt volgende week een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.