Volledig scherm
PREMIUM
Boerin Cynthia van der Loo met dikbil Muffin. © Boaz Timmermans

Jonge boeren trots op hun werk op het Zeeuwse land: ‘Wat is er mooier dan regionaal eten?’

ReportageDrie jonge Zeeuwse boeren staan aan het begin van hun leven op het land en in de stal. Cynthia van der Loo, Willem in ’t Anker en Jan op ’t Hof zijn trots op hun werk. En vinden dat de rest van Nederland dat ook zou moeten zijn.

Cynthia van der Loo

Cynthia van der Loo (1998) heeft er haar zwarte T-shirt voor aangetrokken. ‘Boerin’ prijkt in witte hoofdletters op haar boezem. Inderdaad, een statement. Muffin mag voor de foto even uit de schuur. De Dikbil Belgisch Blauw is al vaker op tentoonstellingen geweest en poseert gewillig. Nu is ze drachtig. Haar kroost wordt het begin van de veevleeshouderij van Cynthia: ,,Wat is er nou lekkerder dan een eerlijk stukje vlees van eigen bodem?”

  1. Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’
    PREMIUM
    video / poll

    Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’

    TERNEUZEN - Verpleegkundige Tessa Wijkhuijs (23) staakt woensdag mee. Net als haar collega’s van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen, Hulst en Oostburg. Ze draait zondagsdienst. Uit protest. Tegen een te lage waardering van haar werk en ze vindt dat patiënten niet altijd de zorg krijgen die ze verdienen. ,,Dat moet anders! Soms zit ik meer achter de computer, dan dat ik tijd heb om iemand te vragen hoe het nu écht gaat.”