Johan Derksen is al járen fan van Danny Vera.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Derksen is al járen fan van Danny Vera. © Marlies Wessels

Johan Derksen: ‘Danny Vera heeft nog tien Roller Coasters’

HILVERSUM - Met zijn vierde plek in de Top 2000 heeft Danny Vera het onmogelijke gepresteerd, betoogt voetbalanalist en muziekliefhebber Johan Derksen. ,,Met zo'n nummer geliefd worden bij zo'n groot publiek, eigenlijk kan dat helemaal niet."

 1. De moord op een Vlissingse pompbediende of de vermissing van Herman Ploegstra: die los je niet in drie minuutjes op
  PREMIUM

  De moord op een Vlissingse pompbedien­de of de vermissing van Herman Ploegstra: die los je niet in drie minuutjes op

  De vermoorde vrouw in Westdorpe, een bomaanslag in Middelburg of de mysterieuze verdwijning van Herman Ploegstra uit IJzendijke. De Zeeuwse politie zet regelmatig het populaire tv-programma Opsporing Verzocht in om criminelen te ontmaskeren en moordenaars te traceren. Maar voor hoe lang nog? De NPO snijdt in de zendtijd, minder zaken komen aan bod. Tot teleurstelling van de Zeeuwse politie en presentatrice Anniko van Santen. ,,Een moord kun je niet oplossen in drie minuten.”
 2. Hulde voor de vasthoudende Danny Vera
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Hulde voor de vasthouden­de Danny Vera

  Het jaar is nog niet voorbij, maar we mogen nu al stellen dat 2019 het jaar van Danny Vera was. Zaterdag schreef hij muzikale historie, door met zijn liedje Roller Coaster op nummer 4 binnen te komen in de Top-2000, een door luisteraars samengestelde lijst van Radio 2. Consequent draagt de Middelburger uit dat hij geen muziek maakt voor prijzen of lijstjes. Dat hij nu met Roller Coaster de juiste snaar heeft geraakt bij heel veel mensen, is natuurlijk (ook financieel) mooi meegenomen. Maar het zit niet in het voorhoofd van Vera. Hij wil gewoon mooie liedjes maken. Of ze nou scoren of niet.