Johan Derksen is al járen fan van Danny Vera.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Derksen is al járen fan van Danny Vera. © Marlies Wessels

Johan Derksen: ‘Danny Vera heeft nog tien Roller Coasters’

HILVERSUM - Met zijn vierde plek in de Top 2000 heeft Danny Vera het onmogelijke gepresteerd, betoogt voetbalanalist en muziekliefhebber Johan Derksen. ,,Met zo'n nummer geliefd worden bij zo'n groot publiek, eigenlijk kan dat helemaal niet."

 1. Hulde voor de vasthoudende Danny Vera
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Hulde voor de vasthouden­de Danny Vera

  Het jaar is nog niet voorbij, maar we mogen nu al stellen dat 2019 het jaar van Danny Vera was. Zaterdag schreef hij muzikale historie, door met zijn liedje Roller Coaster op nummer 4 binnen te komen in de Top-2000, een door luisteraars samengestelde lijst van Radio 2. Consequent draagt de Middelburger uit dat hij geen muziek maakt voor prijzen of lijstjes. Dat hij nu met Roller Coaster de juiste snaar heeft geraakt bij heel veel mensen, is natuurlijk (ook financieel) mooi meegenomen. Maar het zit niet in het voorhoofd van Vera. Hij wil gewoon mooie liedjes maken. Of ze nou scoren of niet.
 2. U moet de ‘K’ van kut volgen
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  U moet de ‘K’ van kut volgen

  Op dinsdagavonden geef ik een lessenreeks kort verhaal schrijven voor de Schrijversvakschool Amsterdam in Rotterdam. Die lessen zijn van 19.00u tot 22.00u. Aangezien er nog wat gekeuveld wordt na de les en het een eind is van Rotterdam naar Ossenisse, ben ik maar in de late uurtjes terug. Dat werd deze week nog later, omdat een drietal wegenwerkers pal voor mijn neus een oprit naar een autosnelweg blokkeerde en er een leger verkeersborden neerpootte.