Volledig scherm
Joe Bonamassa. © anp

Joe Bonamassa krijgt prestigieuze SENA award

VIDEOBERGEN OP ZOOM - De Amerikaanse supergitarist Joe Bonamassa is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2017. Hij krijgt de prestigieuze oeuvre-award (afgekort SENA) uitgereikt op zondag  21 mei in Gebouw-T in Bergen op Zoom. 

Joe Bonamassa is de elfde gitarist die de prestigieuze oeuvreprijs in ontvangst neemt. Die ging van 2006 tot 2013 door het leven als de Eddy Christiani Award, destijds een initiatief van Poppunt Zeeland. In die jaren werd de prijs nog jaarlijks in Vlissingen uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen Jan Akkerman (2009), Steve Lukather (2010), Brian May (2011) en George Kooymans (2012). Sinds 2014 wordt de prijs uitgereikt als de Sena European Guitar Award en sinds 2016 wordt die uitgereikt in Bergen op Zoom. De eerste winnaar in de Markiezenstad was Steve Vai.

Volledig scherm
Zanger/ Gitarist Joe Bonamassa. (25 april 2005) © gpd

Bonamassa (39) is één van de jongste winnaars van deze grote prijs, maar hij is al wel meer dan 25 jaar actief. In die tijd maakte hij talloze albums en wist hij drie generaties gitaristen te inspireren en te beïnvloeden. Als tiener toerde hij al met B.B. King en die noemde Bonamassa het grootste talent dat hij ooit gehoord had. 

Bonamassa is zelf zeer vereerd dat hij de SENA in ontvangst mag nemen. "Als ik zie dat legendes zoals Brian May, Slash, Steve Lukather maar ook mijn goede vriend Walter Trout eerder deze prijs kregen, weet ik dat ik mij in goed gezelschap begeef. In de muziekwereld zijn er niet zoveel individuele prijzen die er echt toe doen. Maar deze gitaar-award zeker wel." 

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award begint vrijdag 21 april om 10.00 uur via Gebouw-T.