Rob Ruggenberg was een half jaar geleden op basisschool 't Klinket in Koudekerke waar hij op de foto ging met Noa van der Doel.
Volledig scherm
Rob Ruggenberg was een half jaar geleden op basisschool 't Klinket in Koudekerke waar hij op de foto ging met Noa van der Doel. © Lex De Meester

Jeugdboekenschrijver Rob Ruggenberg overleden

MIDDELBURG - Jeugdboekenschrijver Rob Ruggenberg is zaterdag 26 oktober overleden. Hij was 73 jaar. In het Zeeuwse was hij bekend door zijn historische jeugdromans die in Zeeland speelden of Zeeuwse hoofdpersonen hadden. Na een loopbaan als journalist voor onder andere ‘Trouw’ en ‘Brabants Dagblad’ debuteerde hij in 2006 met ‘Het verraad van Waterdunen’, over vluchtende weeskinderen in Zeeland in de beginjaren van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). Hij was heel trots op de Prijs van de Jonge Jury in 2013 voor zijn roman ‘IJsbarbaar’.

 1. Zeeuwse toezichthouders belonen zichzelf steeds beter - ‘Maar je moet jezelf wel recht in de ogen kunnen kijken’
  PREMIUM

  Zeeuwse toezicht­hou­ders belonen zichzelf steeds beter - ‘Maar je moet jezelf wel recht in de ogen kunnen kijken’

  VLISSINGEN - Oud-gedeputeerde George van Heukelom (70) is tegenwoordig voorzitter van de raad van commissarissen bij woningcorporatie Zeeuwland. In 2018 ontving hij daarvoor een honorarium van 12.480 euro. Vorig jaar werd dat verhoogd naar 15.985 euro, een stijging van 28 procent. Zijn collega-commissarissen gingen er zo’n 13 procent op vooruit. En toch verdienen ze nog altijd een stuk minder dan wat wettelijk is toegestaan.
 1. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via pzc.nl/zomerfoto. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.