Jens Redelijkheid thuis bij zijn moeder.
Volledig scherm
PREMIUM
Jens Redelijkheid thuis bij zijn moeder. © Katja van Noort

Jens lijkt een doodgewone puber, maar in zijn hoofd gaat het steeds mis; behandeling in VS kan hem helpen

ZIERIKZEE - Zeventien jaar lang is Jens Redelijkheid al een beetje anders dan anderen. Zonder twijfel een intelligente jongen. Beslist ook een aardige jongen, zeggen zijn diepblauwe kijkers. Maar toch zijn er momenten dat er met hem geen land valt bezeilen. Dan worden de prikkels uit zijn omgeving Jens te veel. Soms weet hij zelf ook niet meer waarom zijn leven ertoe doet, zoals die ene keer toen hij 92 slaappillen slikte. Specialisten weten zich geen raad. En het zelfde kan iedereen zomaar gebeuren na een zware hersenschudding.

 1. Buffelen, zwoegen en zweten: ‘Sasan en Salar? Die hebben drie banen tegelijk...’
  PREMIUM
  DIT ZIJN DE AZIMI'S

  Buffelen, zwoegen en zweten: ‘Sasan en Salar? Die hebben drie banen tegelijk...’

  Maart 1996. Op een frisse voorjaarsdag stapt in Vlissingen een Iraans gezin de veerboot richting Breskens op. Een paar tassen en koffers hebben ze bij zich, meer niet. Hun toekomst is onzeker, ze weten niet eens precies waar ze straks terechtkomen. Maar het viertal is vastberaden. Dit is wat ze wilden toen ze besloten huis en haard achter te laten. Hier, in Nederland, komen dromen uit, als je er maar hard genoeg in gelooft. Dus dat is wat ze doen. In zichzelf geloven.
 2. Onderzoeker Ageeth van Maldegem: Wat wil de klant straks? Veel mkb-bedrijven weten dat niet
  PREMIUM

  Onderzoe­ker Ageeth van Maldegem: Wat wil de klant straks? Veel mkb-bedrijven weten dat niet

  VLISSINGEN - De Vegetarische Slager is een mooi voorbeeld van een boer die het roer in 2010 drastisch omgooide. Nu liggen zijn plantaardige vleesvervangers in het supermarktschap. Zo’n radicale innovatie is eerder uitzondering dan regel in het midden- en kleinbedrijf, zegt Ageeth van Maldegem, coördinator van het kenniscentrum Ondernemen en Innoveren van de HZ University of Applied Sciences. ,,Het mkb weet nog te weinig van de toekomstige behoeften van klanten.”
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen