Jacco de Lignie van KHN afdeling Zeeland overhandigt de prijs en de bijbehorende oorkonde aan Jean Dhooge van de Oesterij in Yerseke.
Volledig scherm
Jacco de Lignie van KHN afdeling Zeeland overhandigt de prijs en de bijbehorende oorkonde aan Jean Dhooge van de Oesterij in Yerseke. © Johan van der Heijden

Jean Dhooge van de Oesterij is de markantste horecaondernemer van Zeeland

YERSEKE - Hij laat z’n gasten al zeven jaar op houten picknickbanken zitten, heeft de menukaart sinds de opening nauwelijks aangepast en werkt alleen tijdens topdrukte zelf in de zaak. Toch is  Jean Dhooge (32) van de Oesterij in Yerseke uitgeroepen tot ‘meest markante horecaondernemer van Zeeland’.

,,De Oesterij is back to basic. De gasten zitten hier letterlijk boven de oesterputten en in de loods aan de overkant kun je alle informatie krijgen over de oester- en mosselkweek. Jean Dhooge stelt niet alleen z'n eigen zaak, maar heel Yerseke, de  complete schaal- en schelpdiersector en het Nationaal Park Oosterschelde centraal. Dat is wat hem zo uniek maakt”, motiveert Jacco de Lignie, voorzitter van de Zeeuwse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, de uitverkiezing.

Zeeuwse nuchterheid

Eerder sleepten de uitbaters van paviljoen ‘t Schor in Paal en Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Slijkplaat de titel in de wacht. Met Dhooge vaardigt  Zeeland dit najaar een kandidaat af naar de landelijke finale zonder sterrenstatus. ,,Maar Jean straalt wel de Zeeuwse nuchterheid en het DNA van onze provincie uit. We denken dat hij hoge ogen gooit”, voorspelt De Lignie. 

Dhooge is verguld met de prijs, die volgens hem vooral aan het team en de rest van het familiebedrijf toekomt. In 2012 was hij de eerste ondernemer die op grotere schaal de toeristische potentie van de oesterputten aanboorde. Later volgden ook anderen, een ontwikkeling die hij toejuicht. ,,Het is hier vaak zo druk dat we dat helemaal niet erg vinden. Wel is het belangrijk dat ieder een eigen concept heeft.” 

De komende jaren wil Dhooge zich nog meer op de promotie van de schelpdieren richten, bijvoorbeeld door het festival rond de opening van oesterseizoen verder uit te bouwen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement