Sportinstructeur Patrick Sutin uit Terneuzen (l) bij het abseilen van de watertoren naast de toenmalige kazerne in de Korte Noordstraat in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportinstructeur Patrick Sutin uit Terneuzen (l) bij het abseilen van de watertoren naast de toenmalige kazerne in de Korte Noordstraat in Middelburg. © Patrick Sutin

‘Je vertrouwde ze niet je vrouw toe, maar wel je leven’; de romantiek van de dienstplicht

REPORTAGEHet is deze zomer een kwart eeuw geleden dat de laatste dienstplichtigen afzwaaiden. Voor Middelburg betekende dat ook sluiting van de Generaal-majoor Berghuijs Kazerne. ,,Ik denk dat ik het licht heb uitgedaan.”

 1. Boerderij-minicamping Oranjepolder bij Arnemuiden: ‘Die onzekerheid raakt je diep in je ziel’
  PREMIUM
  video

  Boerderij-minicam­ping Oranjepol­der bij Arnemuiden: ‘Die onzeker­heid raakt je diep in je ziel’

  ARNMUIDEN - Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 3: Sentine Williams-Kodde en haar ouders Jo en Tineke Kodde op boerderij en camping Oranjepolder bij Arnemuiden.
 2. Chevaldo wil in Duitsland omheiningen verkopen, maar hoe? ‘Ik heb amper tijd en spreek de taal niet’
  PREMIUM

  Chevaldo wil in Duitsland omheinin­gen verkopen, maar hoe? ‘Ik heb amper tijd en spreek de taal niet’

  Michael van Dommelen begon als timmerman. Tot hij een lieftallig ‘paardenmeisje’ ontmoette en zo kennismaakte met de wereld van de paardensport. Het bracht hem op het idee om topkwaliteit omheiningen voor paardensport te maken. Met succes. Chevaldo, zoals het Vlissingse bedrijf heet, wil nu Duitsland veroveren. Maar hoe je dat? ,,Ik heb er weinig kaas van gegeten. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van Impuls Zeeland.”