Jarige Westerscheldetunnel trakteert

VIDEOBORSSELE - Vandaag is de Westerscheldetunnel precies 15 jaar in gebruik. Om dat te vieren delen medewerkers van de tunnel potjes met pepermuntjes uit aan de klanten van de tunnel. De uitdeelactie begon vanochtend om 7.00 uur en duurt tot uiterlijk 19.00 uur vanavond, tenzij de voorraad van 25.000 potjes eerder op is. 

De afgelopen 15 jaar telde de tunnel bijna 85 miljoen passages, aldus tunneldirecteur Harald Schoenmakers. Vorig jaar was met 7,2 miljoen passages het drukste jaar ooit. Dagelijks gaan er nu gemiddeld drie keer zoveel voertuigen door de tunnel dan er voor 2003 door de veerdiensten Vlissingen-Breskens en Kruiningen-Perkpolder werden overgezet. Per dag rijden gemiddeld zo'n 20.000 voertuigen door de Westerscheldetunnel.

Volledig scherm
Sara Baldé deelt pepermuntjes uit aan een passant van de Westerscheldetunnel. © Theo Giele
  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910