Jarige Westerscheldetunnel trakteert

VIDEOBORSSELE - Vandaag is de Westerscheldetunnel precies 15 jaar in gebruik. Om dat te vieren delen medewerkers van de tunnel potjes met pepermuntjes uit aan de klanten van de tunnel. De uitdeelactie begon vanochtend om 7.00 uur en duurt tot uiterlijk 19.00 uur vanavond, tenzij de voorraad van 25.000 potjes eerder op is. 

De afgelopen 15 jaar telde de tunnel bijna 85 miljoen passages, aldus tunneldirecteur Harald Schoenmakers. Vorig jaar was met 7,2 miljoen passages het drukste jaar ooit. Dagelijks gaan er nu gemiddeld drie keer zoveel voertuigen door de tunnel dan er voor 2003 door de veerdiensten Vlissingen-Breskens en Kruiningen-Perkpolder werden overgezet. Per dag rijden gemiddeld zo'n 20.000 voertuigen door de Westerscheldetunnel.

Volledig scherm
Sara Baldé deelt pepermuntjes uit aan een passant van de Westerscheldetunnel. © Theo Giele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.