Volledig scherm
Jachtgeweren. Niet de in beslag genomen exemplaren. © Thinkstock

Jager aangehouden na schietincidenten in Kloetinge en Kapelle

updateKLOETINGE - De politie heeft vanochtend een jager uit de gemeente Goes aangehouden na twee recente schietincidenten. De man is verhoord en mocht dezelfde middag weer naar huis. Het onderzoek naar de zaak loopt.

Op dinsdagochtend 2 oktober werd een scooterrijder (17) uit Yerseke op de Kapelseweg in Kloetinge geraakt door een schot hagel. Hij raakte daarbij gewond aan zijn benen. Donderdagavond 11 oktober werd de auto van een bestuurster (45) uit Kapelle op de A58 bij haar woonplaats beschoten. Hierdoor ontstonden kleine deukjes en schade in de lak. De vrouw zag een man met een geweer bij een auto staan en noteerde het kenteken. Hierdoor kwam het politieonderzoek in een stroomversnelling.

Jachtgeweren

Agenten hebben in zijn woning acht jachtgeweren in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak en zal de komende dagen getuigen horen. De man is gedurende dat onderzoek thuis; er was geen noodzaak hem langer vast te houden. Over het motief van de man doet de politie gedurende het onderzoek geen uitspraken. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.