Volledig scherm
Ontlading bij Isabel Provoost (links) en Pleun Bierbooms bij de bekendmaking van de uitslag. © ANP

Isabel Provoost: ‘Ik heb zo ontzettend genoten’

video'sMIDDELBURG - Isabel Provoost is er net niet in geslaagd The Voice of Holland 2017 te winnen. De 17-jarige Middelburgse moest het vrijdagavond in de finale op het allerlaatste moment afleggen tegen de de grote favoriet, de 18-jarige Pleun Bierbooms.

In de eerste ronde zong Isabel ‘Big Girls Don’t Cry’ van Fergie. ,,Verschrikkelijk goed gedaan”, oordeelde jurylid Waylon. Coach Sanne Hans prees de progressie van de Zeeuwse zangeres. ,,Je bent in acht maanden tijd zoveel beter geworden dan toen wij 17 waren. Niet normaal meer.”

In eerste instantie belandde Isabel in de gevarenzone, samen met Vinchenzo Tahapary. Maar al snel zat ze samen met Pleun aan de goede kant van de streep, ten koste van de vierde en laatste finalist, Thijs Pot. In de finale telden uitsluitend de stemmen van het publiek.

Grote verrassing was dat Isabel ‘Omarm’ van Bløf zong samen met Paskal Jakobsen, die haar ter plekke uitnodigde voor een gezamenlijk optreden op Concert at Sea. ,,Dat is mijn droom!”, zei Isabel geroerd.

Om tien uur werd de eerste tussenstand opgemaakt. Toen werd duidelijk dat Isabel in elk geval bij de eerste drie zou eindigen. Thijs moest op dat moment de strijd verlaten.

De drie overgebleven finalisten mochten vervolgens hun eigen single presenteren. Isabel, staande op een kubus, zong ‘Nothing’ met verve. ,,We hebben zoveel meegemaakt”, zei Sanne Hans na het nummer. ,,Sinds ‘Sweet Goodbyes’, drie weken geleden, heb ik me geen moment meer druk meer over je gemaakt, omdat je geloofde in jezelf. Je bent puur, je kunt emotie overbrengen, je blijft zo dicht bij wie je bent. Je bent er fokking klaar voor.”

Even na half elf was de volgende schifting. Vinchenzo viel op dat moment af, zodat de strijd alleen nog tussen Isabel en Pleun ging.

Om kwart voor elf werd de einduitslag bekend. Voordat Pleun tot winnaar werd uitgeroepen, bedankte Isabel uitvoerig haar coach. ,,Sanne heeft me zo goed geholpen. Ze heeft me geleerd te genieten en iedereen te laten voelen wat ik van binnen voel. Ik heb vanavond zo ontzettend genoten.”