Archieffoto: bouw van windpark Borssele.
Volledig scherm
Archieffoto: bouw van windpark Borssele. © Jan Bos

Is visserij mogelijk in windpark Borssele? Een onderzoek mét Zeeuwse vissers moet het uitwijzen

MIDDELBURG - Kunnen vissers ooit hun netten uitgooien in windpark Borssele voor de Zeeuwse kust? Het onderzoek Vissen met de Wind moet die vraag beantwoorden. De provincie, die 39.000 euro bijdraagt, is één van de partijen die het project begeleiden.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Anna, Jolien en Nina werken in de horeca: ‘Mensen zijn allemaal in vakantiestemming’
  PREMIUM
  Video | De Zomerbaan

  Anna, Jolien en Nina werken in de horeca: ‘Mensen zijn allemaal in vakantie­stem­ming’

  Weer of geen weer, in Cadzand vind je altijd toeristen. Ook al komt de regen met bakken uit de lucht, de strandspullen en korte broeken verdwijnen hier niet snel uit het straatbeeld. Een zonnetje op een stranddag is natuurlijk het mooiste, maar bij het Strandhotel maken ze er ook op mindere dagen een fijne vakantie van. Dan gaan gewoon de haard en de kaarsjes aan.