Volledig scherm
© Lex de Meester

Internetsnelheid Delta knalt omhoog

MIDDELBURG - Delta verhoogt vanaf augustus in het instappakket de internetsnelheid van 50 naar 80 megabyte per seconde. Volgend jaar gaat het zelfs snelheden tot 1 gigabyte per seconde aanbieden. Delta investeert daarvoor 10 miljoen euro in zijn netwerk.

 ,,De klant krijgt glasvezelsnelheid via de kabel. Daarmee lopen we voorop in Nederland'', zegt algemeen directeur Marco Visser van Delta. Naast een veel hogere internetsnelheid heeft Delta meer verbeteringen op stapel staan. De provider test momenteel IPTV, waarbij de klant via internet een individueel tv-signaal ontvangt. Dat maakt het mogelijk te pauzeren, terug te spoelen en een gemiste uitzending terug te kijken. Delta wil ook dichter bij de klant staan. Deze maand begint het bedrijf met servicebezoeken aan huis. Mogelijk komen er ook Delta-winkels in de Zeeuwse steden.

Onder de nieuwe Zweedse eigenaar, de investeringsmaatschappij EQT, waait er een frisse wind door Delta, het bedrijf dat het gros van de Zeeuwen voorziet van energie, televisie, telefoon en internet. In 196.000 van de 200.000 Zeeuwse huishoudens komt Delta binnen. Dat gigantische marktaandeel is iets om te koesteren en op voort te bouwen, maar het betekent niet dat Delta op zijn handen moet zitten, zegt Delta-topman Visser.  ,,Na de overname door EQT zijn de Zeeuwen ons gelukkig trouw gebleven. Weinig klanten zijn vertrokken. Nu moeten we keihard aan de slag om de klant nog beter te bedienen en zelf efficiënter en doelgerichter te werken. Er mag best een tandje bij.''

Lees dinsdag in de PZC het hele verhaal.