Volledig scherm
PREMIUM
Docenten Marcel Janse (met bril) en Wouter Versluijs organiseren een bijeenkomst in Middelburg op Internationale Mannendag. © Marcelle Davidse

Internationale Mannendag is óók nodig, vinden deze Zeeuwse leraren

MIDDELBURG - Emancipatie? Da’s toch iets voor vrouwen? Helemaal niet, vinden Marcel Janse (51) uit Vlissingen en Wouter Versluijs (32) uit Graauw. Mannen kunnen ook iets doen om te zorgen voor meer gelijkheid tussen de seksen. Daarover gaat een bijeenkomst in Middelburg op Internationale Mannendag, komende dinsdag.

De twee leraren nodigden Barbara Oomen (University College Roosevelt), gedeputeerde Anita Pijpelink, PZC-columnist Marleen Blommaert en oud-hoogleraar Aard de Kruif (Universiteit Gent) uit om in gesprek te gaan over gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

  1. Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Oosterschelde met een dam!’
    PREMIUM
    POLL

    Radicaal idee moet Zeeland wapenen tegen stijgende zeespiegel: ‘Splijt Ooster­schel­de met een dam!’

    COLIJNSPLAAT - Het is een radicaal idee. Splits het Nationaal Park Oosterschelde in het midden door een dam. Behoud het water ten westen van de Zeelandbrug als natuurgebied. Laat het oostelijk deel langzaam verzoeten, zodat de landbouw royaal over zoet water kan beschikken. Leg op de dam naast de Zeelandbrug twee rijbanen aan en voìla, er ligt een vierbaansweg tot aan Zierikzee. Het idee van Siebe Kramer, voorzitter Nationaal Park Oosterschelde, krijgt veel bijval.