Volledig scherm
Het terrein van jeugdzorginstelling Lievenshove in Oosterhout ligt er verlaten bij nadat deze locatie onlangs is gesloten. © Pix4Profs / Johan Wouters

Inspectie legt jeugdhulpaanbieder Juzt dwangsom op

KORTGENE - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft jeugdhulpaanbieder Juzt een last onder dwangsom opgelegd. De ‘leefomgeving’ op een van de locaties is ondermaats.

Juzt, met locaties in Zeeland (Kortgene en Sint-Annaland) en West-Brabant, ligt al langer onder een vergrootglas vanwege financiële en andere problemen. De inspectie constateerde onder meer dat de zorg op instelling Lievenshove in Oosterhout onder de maat was en dwong Juzt maatregelen te nemen.

De organisatie besloot Lievenshove versneld te sluiten en de jongeren te verspreiden over onder meer De Vliethoeve in Kortgene en Laanzicht in Teteringen. Vervolgens bleek dat een pand van Laanzicht ongeschikt was voor de opvang van jongeren.

Bij een nieuw bezoek, begin deze maand, stelde de inspectie vast dat het pand nog altijd in gebruik is. Als stok achter de deur legt zij nu een dwangsom van 5000 euro per week op als de zaak niet snel wordt opgelost.

De kans dat deze wordt geïnd, is klein. Volgens Juzt verhuizen de betrokken jongeren donderdag naar een locatie die wel geschikt is.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement