Volledig scherm
Koffie © Willem Staat

Initiatief 'uitgestelde koffie' ook in Domburg

DOMBURG - Klanten van ijs- en koffiesalon De IJsvogel in Domburg kunnen - als ze dat willen - een extra warm drankje bestellen voor mensen die weinig geld hebben.

De zaak doet mee aan 'Uitgestelde Koffie'. Dit initiatief is al ingeburgerd in Italië, en werd vorige week ook in Nederland geïntroduceerd door Alexandra Heydebree uit Amsterdam.

Het idee is simpel: wie iets over heeft voor minderbedeelden rekent een extra kop koffie, cappuccinno of thee af. Deze 'uitgestelde' drankjes kunnen op een later tijdstip geconsumeerd worden door iemand die erom vraagt.

Kijk ook op www.uitgesteldekoffie.nl of op www.facebook.com/uitgesteldekoffiezeeland

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
  PREMIUM
  poll / video

  Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

  VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.
 2. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
  PREMIUM

  Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

  KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.