Ellen Usmany met het boek ‘De lange reis van de poesaka’, vol Indische herinneringen dat Simone Berger maakte met fotograaf Armando Ello. Op de foto in het boek staat Ellens familie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Usmany met het boek ‘De lange reis van de poesaka’, vol Indische herinneringen dat Simone Berger maakte met fotograaf Armando Ello. Op de foto in het boek staat Ellens familie. © Lex de Meester

Indisch verleden: ‘Boven Ambon moest ik huilen’

Het Indische verleden is nog tastbaar, ook na meer dan een halve eeuw in Nederland. Morgen wordt in Vlissingen een Indische Salon gehouden waar die voorbije tijd tot leven wordt gewekt. Tilly Knuppel-Heuvelink en Ellen Usmany verzorgen in deze krant een voorproefje en vertellen over hun verleden.

 1. De raad is aan zet: voor of tegen een homofoob Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  De raad is aan zet: voor of tegen een homofoob Schou­wen-Duiveland

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland is de enige gemeente in Zeeland die de regenboogvlag nog niet hijst op Coming Outday. ,,Dit komt maar op een manier over en dat is homofoob.” Vertegenwoordigers en sympathisanten van de LHBTI-gemeenschap proberen het na 2,5 jaar onderhandelen nog één keer. Niet alleen de regenboogvlag moet wapperen, het volledige, samen opgestelde beleidsplan moet terug op tafel, vinden ze. Dat ligt nu in de prullenbak.
 1. Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed
  Play

  Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed

 2. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark