werk But we remember nothing van Giel Louws
Volledig scherm
PREMIUM
werk But we remember nothing van Giel Louws © Nico Out

In de bagage van de toerist vind je deels dezelfde zaken als in die van de vluchteling

MIDDELBURG - Kunstenaars ontdekken steeds nieuwe mogelijkheden. Giel Louws is zo’n kunstenaar. Hij schildert nog steeds, maar breidt zijn repertoire uit met nieuwe vormen.

 1. Rooien, planten, graven en nu bouwen; de familie Mohrmann knapt Hof Duinvliet bij Domburg op en wil ook het huis herbouwen
  PREMIUM

  Rooien, planten, graven en nu bouwen; de familie Mohrmann knapt Hof Duinvliet bij Domburg op en wil ook het huis herbouwen

  DOMBURG - Al 25 jaar is de familie Mohrmann bezig om Hof Duinvliet aan de rand van Domburg in oude luister te herstellen. Stapje voor stapje slagen ze erin het eeuwenoude buiten te herstellen door vooral veel te rooien en te planten, te graven en op te hogen. Nu willen ze ook het oude huis dat daar ooit stond weer opbouwen. Bas Mohrmann: ,,We hopen dat we over ruim twee jaar hiermee de belangrijkste mijlpaal van deze historische restauratie kunnen realiseren.”
 2. Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’
  PREMIUM

  Streep door plan muziekcafé Zierikzee: ‘Maar ik heb nog een andere troef in handen’

  ZIERIKZEE - Het plan voor een muziekcafé pal naast De Biet aan de Nieuwe Haven in Zierikzee is van de baan. Vastgoedondernemer Sjoerd Dillisse, eigenaar van het pand, krijgt van de gemeente geen toestemming daar een danszaal te openen. Maar Dillisse geeft niet zomaar op en heeft zijn zinnen nu gezet op het pand schuin daar tegenover, tegen de Zuidhavenpoort. ,,Dat is ook nog eens drie keer zo groot!”