Iman Minnaard richtte 14 van zijn 75 hectare akkerland in voor agrarisch natuurbeheer waaronder akkerranden. Hij krijgt daarvoor 2000 euro per hectare wegens verlies aan inkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Iman Minnaard richtte 14 van zijn 75 hectare akkerland in voor agrarisch natuurbeheer waaronder akkerranden. Hij krijgt daarvoor 2000 euro per hectare wegens verlies aan inkomen. © Ernesta Verburg

Iman Minnaard maakt het weidevogels naar de zin

ReportageHet gaat bar slecht met insecten en akkervogels zoals patrijs en veldleeuwerik. Een kleine 300 Zeeuwse boeren probeert ze op alle mogelijke manieren een handje te helpen. Ze zaaien akkerranden in, planten hagen en knotwilgen en houden vogeltelcafés in de open lucht. Dat allemaal in het collectief Poldernatuur Zeeland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Fietsbloggers Laura en Irene testen vernieuwde kustfietsroute uit

  Fietsblog­gers Laura en Irene testen vernieuwde kustfiets­rou­te uit

  RENESSE – Het Landelijk Fietsplatform lanceerde deze zomer de vernieuwde LF kustroute, een langeafstand fietsroute die loopt van Cadzand-Bad tot Bad Nieuweschans in Groningen. Dit weekend deden bloggers en fietssters Laura Maat en Irene Maaskant uit Rotterdam Zeeland aan ter ere van de promotie van die route. Ze werden ontvangen op Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse door onder andere gedeputeerde van de provincie Zeeland Dick van der Velde en wethouder Daniël Joppe van Schouwen-Duiveland.
 2. Verse paella of een vispannetje haal je in Yerseke uit de automaat: ‘Je kunt proeven dat het vers bereid is’
  PREMIUM

  Verse paella of een vispanne­tje haal je in Yerseke uit de automaat: ‘Je kunt proeven dat het vers bereid is’

  YERSEKE - Aardbeien en kersen uit een automaat, dat is niks nieuws. Verse paella of een vispannetje wel. Bij transportbedrijf Kotra in Yerseke haal je het voor een paar euro uit de automaat. Even in de magnetron en smullen maar. Vrachtwagenchauffeurs maken er gretig gebruik van. ,,Een stuk gezonder dan de fastfood in de wegrestaurants”, zegt Shawn Kangria uit Zeebrugge.