Iman Minnaard richtte 14 van zijn 75 hectare akkerland in voor agrarisch natuurbeheer waaronder akkerranden. Hij krijgt daarvoor 2000 euro per hectare wegens verlies aan inkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Iman Minnaard richtte 14 van zijn 75 hectare akkerland in voor agrarisch natuurbeheer waaronder akkerranden. Hij krijgt daarvoor 2000 euro per hectare wegens verlies aan inkomen. © Ernesta Verburg

Iman Minnaard maakt het weidevogels naar de zin

ReportageHet gaat bar slecht met insecten en akkervogels zoals patrijs en veldleeuwerik. Een kleine 300 Zeeuwse boeren probeert ze op alle mogelijke manieren een handje te helpen. Ze zaaien akkerranden in, planten hagen en knotwilgen en houden vogeltelcafés in de open lucht. Dat allemaal in het collectief Poldernatuur Zeeland.

Een feeërieke akker vlak bij Hoeve Van der Meulen in ’s Heer Abtskerke. In de rand rond het veld gedijen bloemen en kruiden. Wilde margrieten, lupine, wikke en reuzenklaver schieten als een raket omhoog. Vlinders fladderen langs. Hommels en een enkele bij zoemen voorbij. Voor bijen is het eigenlijk nog te koud, het gros houdt zich schuil. Hazen voelen zich deze dag kiplekker. In de verte zoeft er één soepeltjes vandoor.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement