Volledig scherm
PREMIUM
CAD-tekenaar Ike Vermeulen (20) uit Biervliet doet mee aan de Worldskills in Kazan (Rusland), een wereldkampioenschap voor vaktalenten. © Camile Schelstraete

Ike (20) uit Biervliet strijdt in Rusland om de wereldtitel voor CAD-tekenaars

De beste koks, schilders, timmerlieden en bloembinders van de wereld strijden komende week tegen elkaar tijdens de Worldskills in Kazan, in Rusland. Ike Vermeulen (20) uit Biervliet mag als Nederlands kampioen CAD-tekenen meedoen aan dit wereldkampioenschap voor vaktalenten.

Maandenlang heeft hij geoefend. Ontelbare vrije uren bracht hij door achter een beeldscherm om nóg beter te worden in het maken van bouwtekeningen op de computer. Elke dinsdagavond volgde hij extra lessen bij Ronald Schroevers. De Scalda-docent begeleidt Ike tijdens de wedstrijd en zit als vakexpert in de jury. Nu is Ike klaar om naar Rusland te gaan om het op te nemen tegen zijn concurrenten uit de rest van de wereld. ,,Ik heb heel veel zin om te laten zien wat ik kan”, zegt de voormalig student van mbo-school Scalda.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissinger wil via crowdfunding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerkelijk’

    Vlissinger wil via crowdfun­ding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerke­lijk’

    VLISSINGEN - Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen kreeg vorig weekend een even onverwacht als verbijsterend telefoontje: zijn broer Michel Drost was overleden. Ineens, op 41-jarige leeftijd. Maar niet in Zeeland, of Nederland. Nee, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Rodrigues is een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van zijn broer terug te halen naar Nederland.