De top-4 van Partij voor Zeeland, met (vlnr) Marien Weststrate, Chris Koopman, Gert-Jan Minderhoud en Kees Hanse.
Volledig scherm
PREMIUM
De top-4 van Partij voor Zeeland, met (vlnr) Marien Weststrate, Chris Koopman, Gert-Jan Minderhoud en Kees Hanse. © Mieke Wijnen

Iedereen bij het waterschap kijkt nu naar Marien Weststrate

MIDDELBURG - Dat Partij voor Zeeland de grootste partij zou worden bij waterschap Scheldestromen, hadden maar weinig mensen verwacht. Zelfs lijsttrekker Gert-Jan Minderhoud zag het niet gebeuren. Maar partijleider Marien Weststrate voorspelde de winst wél. Hij is nu ook de man om wie alles draait in het waterschapsbestuur.

De zege die Partij voor Zeeland woensdagnacht boekte, was indrukwekkend: bijna 10.000 stemmen meer dan in 2015. CDA (vorig keer de grootste partij) zag zijn aanhang weliswaar ook fors groeien, maar werd op het laatste moment voorbijgestreefd door Partij voor Zeeland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
    PREMIUM

    Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

    SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.