HZ-opleidingen in september 2018 naar gebouw Middelburg

VIDEOMIDDELBURG – De HZ neemt in september volgend jaar het gebouw aan het Groene Woud in Middelburg in gebruik. De Zeeuwse hogeschool verhuist acht opleidingen op het gebied van water, techniek en innovatie naar de provinciehoofdstad.

Het is de bedoeling dat 1200 studenten hun intrek nemen in het gebouw. Daarnaast biedt het onderdak aan ongeveer zestig lectoren en onderzoekers.

Het voormalige gebouw van de Provinciale Waterstaat wordt op dit moment grondig verbouwd. Het wordt geschikt gemaakt om studenten volgens een ‘modern onderwijsconcept’ te laten studeren. ,,Studenten gaan vanaf het eerste leerjaar meteen aan de slag met vraagstukken uit de beroepspraktijk.” Het gebouw heeft daarom veel projectruimtes en een groot open leercentrum.

Eén van de vleugels van het gebouw wordt binnenkort gesloopt, om plaats te maken voor een ‘joint research centre’: een gezamenlijk onderzoekscentrum van de HZ, University College Roosevelt en mbo-school Scalda. Deze voorziening, waar ook andere scholen gebruik van kunnen maken, wordt onder meer bekostigd met bijna zeven miljoen euro rijksgeld. Het centrum moet over twee jaar klaar zijn. 

Volledig scherm
Het nieuwe gebouw van de HZ aan het Groene Woud in Middelburg © Cornelleke Blok