John Dane, voorzitter college van bestuur HZ
Volledig scherm
PREMIUM
John Dane, voorzitter college van bestuur HZ © AV dienst HZ

HZ is blij met het planbureau: ‘Samen brengen we onderzoek in Zeeland op een hoger plan’

VLISSINGEN - Even dreigde opheffing, zo groot was de ergernis van de provinciale politiek over het werk van ZB Planbureau. Na een reeks van onderzoeken en jaren vergaderen gaat vrijdag de kogel door de kerk. Dan besluiten de Staten dat de vijf wetenschappers die onderzoek doen naar het reilen en zeilen van Zeeland verhuizen van de ZB in Middelburg naar de HZ in Vlissingen. Directeur John Dane ontvangt ze met open armen.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.