Volledig scherm
Psychiater Bram Bakker is een van de gastdocenten. © Eigen foto

HZ begint opleiding Rouw en Verlies

VLISSINGEN - De HZ in Vlissingen heeft een nieuwe opleiding: Begeleiden bij Rouw & Verlies. Het is een post-hbo  van twee dagen in de maand. 

Hoofddocent Rouw & Verlies Luuc Smit van de HZ: ,,Wij leveren deskundigen op het gebied van rouw af, die kunnen adviseren binnen organisaties die met verlies of dood geconfronteerd worden. Denk aan bergingsbedrijven, de ambulancedienst, politie of scholen. Er is veel belangstelling. We zaten al binnen zes weken vol. We hebben zelfs mensen moeten teleurstellen.”  

Gastdocenten zijn onder anderen de gerenommeerde rouwdeskundige professor Manu Keirse, psychiater Bram Bakker en hoogleraar humanistische wetenschappen Joachim Duyndam, gespecialiseerd in empathie. Smit: ,,Hoe ga je met rouw en verlies om? Dat leren onze rouwdeskundigen. Wat doe je wel, wat niet, wat is normale rouw, wanneer moet je je zorgen gaan maken?  Het is niet vreemd als iemand na het verlies van een dierbare zelf aan de dood gaan denken, maar dat moet niet blijven duren. Zoiets is een rode vlag.”  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement